Rasmus Nordqvist (Å)

Rasmus Nordqvist er spidskandidat for Alternativet til Europa-Parlamentet. Alternativet har tilsluttet sig den nye gruppe Europæisk Forår, og de danner valgforbund med Radikale Venstre. Rasmus Nordqvist opstiller for første gang.

Mærkesager:

Green New Deal

EU har potentialet til at vise vejen i den grønne omstilling for hele verden. Det kræver, at vi ser realiteterne i øjnene og baserer vores politik på klimavidenskaben, som siger, at vi skal omstille hele samfundet indenfor en meget kort årrække for at undgå uoverskuelige klimaforandringer. Derfor skal vi investere massivt i den grønne omstilling i EU. Vi kalder det Green New Deal og foreslår 500 mia. euro årligt - svarende til 5% af EU’s samlede BNP - til vedvarende energi, renere transport og nye teknologier. Verden skal forandres, og EU er vores bedste værktøj.

Forpligtende fællesskab

Vi er forbundet på tværs af grænserne - økonomisk, kulturelt, menneskeligt, naturligt. Hvis ikke EU fandtes, ville vi blive nødt til at opfinde det. Nationalstaten er ikke længere rustet til at håndtere udfordringer som klimakrise, digitale rettigheder, skatteunddragelse og flygtningestrømme. Især for et lille land som Danmark er fællesskabet en gave, hvor vi puljer vores indflydelse og vinder suverænitet. Derfor er det også trist, at Storbritannien har besluttet at melde sig ud. Det skal Danmark ikke, tværtimod skal vi nu sige ja og have modet til samarbejdet.

Europæisk empati

Europas krise er i høj grad en empatikrise, hvor vi har glemt, hvad der forbinder os. Massiv ungdomsarbejdsløshed i Grækenland er også vores problem - både økonomisk og menneskeligt. Vi har mistet evnen til at sætte os i hinandens sted. Især når det kommer til fattige, udstødte, flygtninge og asylansøgere. Fra nord til syd, øst og vest smuldrer fællesskabet i EU mens højrenationalisternes selvtilstrækkelighed vokser frem. Det gælder både internt i landene, mellem landene og solidariteten med verden omkring os. Vi bygger mure og lukker grænser i stedet for at åbne op og søge fællesskaber.

Øvrige kandidater fra Alternativet: 

  • Esben Ingerslev
  • Karin Rohr Genz
  • Pavia Jacobsen
  • Jan Kristoffersen
  • Børge Sejersen Sommer
  • Susan Kjeldgaard
  • Jørn Grønkjær
  • Sadi Tekelioglu

Links: 

Spørgsmål & svar


Søg i alle spørgsmål og svar
Stil dit eget spørgsmål

Stil dit eget spørgsmål til EU-Oplysningen. Vi svarer som udgangspunkt inden for 24 timer.

Ring til os på
Tlf: +45 3337 3337
Stil os et spørgsmål
Bestil publikationer fra EU-Oplysningen
Følg os på Facebook
Følg os på Twitter
Folketingets cookiepolitik