Peter Kofod (O)

Peter Kofod er Dansk Folkepartis spidskandidat til Europa-Parlamentet. Dansk Folkeparti sidder i den konservative, EU-kritiske gruppe ECR. Peter Kofod opstiller til Europa-Parlamentet for første gang.

Mærkesager:

Udvidet og permanent grænsekontrol 

Danmark er del af EU’s Schengensamarbejde, hvilket betyder, at grænserne som udgangspunkt skal være åbne uden kontrol. Siden den 3. januar 2016 har regeringen foranlediget af Dansk Folkeparti så indført grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse. Da grænsekontrollen rundede sin tre års fødselsdag var intet mindre end 6.144 personer blevet afvist ved den dansk/tyske grænse og 801 våben blevet beslaglagt.

Grænsekontrollen har med andre ord været en stor succes. Grænsekontrollen bør med Dansk Folkepartis øjne gøres permanent. Og det uden at en dansk regering skal gå tiggergang i EU. 

Velfærdsforbehold

I Dansk Folkeparti mener vi, at forbeholdene skal være grundlaget for Danmarks EU-politik og dermed være fredet i forhold til afstemninger. Men det er ikke nok. Vi mener også, at det skal alene være op til Folketinget at beslutte, hvem der skal have del i de danske velfærdsordninger. Vi skal have sat en stopper for, at Danmark skal betale dagpenge, kontanthjælp, børnecheck og SU til såkaldt vandrende arbejdstagere og deres familier fra andre EU-lande. Hertil har vi brug for et såkaldt velfærdsforbehold.

Opgør med tåbelige EU-regler

I forlængelse af problematikken vedrørende velfærdsydelser til vandrende arbejdstagere har vi ligeledes et problem omkring social dumping, vi skal have gjort noget ved. Og så har vi en generel udfordring omkring reguleringer på EU-plan. EU skal ikke blande sig i, hvordan danske forældre vil sammensætte deres barselsorlov, om man som erhvervsdrivende ønsker at sælge sine varer til hele Europa eller om vi i Danmark ønsker at mærke kød, der er halalslagtet.  Alt det skal vi have gjort op med. 

Øvrige kandidater fra Dansk Folkeparti: 

  • Finn Rudaizky
  • Anders Vistisen
  • Tina-Mia Eriksen
  • Pia Adelsteen
  • Tobias Weische
  • René Danielsson
  • Lone Langballe
  • Gitte Bundgaard
  • Charlotte Hougaard Larsen

Links: 

Spørgsmål & svar


Søg i alle spørgsmål og svar
Stil dit eget spørgsmål

Stil dit eget spørgsmål til EU-Oplysningen. Vi svarer som udgangspunkt inden for 24 timer.

Ring til os på
Tlf: +45 3337 3337
Stil os et spørgsmål
Bestil publikationer fra EU-Oplysningen
Følg os på Facebook
Følg os på Twitter
Folketingets cookiepolitik