Hvem arbejder på Den Danske Repræsentation i Bruxelles?

Danmarks Faste Repræsentation i Bruxelles huser blandt andet Danmarks EU-ambassadør og embedsmænd fra Udenrigsministeriet og de øvrige ministerier i Danmark.

Arbejdsopgaverne for embedsmændene på Den Faste Repræsentation i Bruxelles adskiller sig en del fra opgaverne på Danmarks repræsentationer i øvrige lande. Repræsentationens opgave er at varetage Danmarks interesser i EU. Repræsentationens medarbejdere følger og deltager i behandlingen af sager i EU-lovgivningsprocessen, hvor det er op til embedsmændene at forsøge at forsvare de danske holdninger. Den største del af arbejdet ligger i at forberede, deltage i og rapportere fra møder i Rådets arbejdsgrupper samt Coreper I og Coreper II. Derudover hjælper EU-repræsentationen de danske ministre, når de deltager i rådsmøder, ligesom EU-repræsentationen følger udvalgte møder i Europa-Parlamentet.

EU-ambassadøren kaldes også den ”faste repræsentant” og deltager i møderne i Coreper II, mens den stedfortrædende faste repræsentant deltager i møderne i Coreper I.

Denne artikel dækker disse emner:
Ring til os på
Tlf: +45 3337 3337
Stil os et spørgsmål
Bestil publikationer fra EU-Oplysningen
Følg os på Facebook
Følg os på Twitter
Folketingets cookiepolitik