Danskerne skal debattere flygtninge og frihandel med Folketingets Europaudvalg

19.03.2018

Danskere skal komme med deres bud på, hvordan Danmarks EU-politik skal formes. Derfor holder Folketingets Europaudvalg to debataftener i København og Aalborg.

Denne artikel dækker disse emner:

 

Hver dag diskuterer Folketingets Europaudvalg EU’s fremtid. Store emner som flygtninge og frihandel bliver vendt med Regeringen, og diskussionerne er med til at forme Danmark. EU-samarbejdet påvirker stort og småt i vores hverdag. Derfor får danskerne nu mulighed for at give deres besyv med i debatten om EU, når Folketinget inviterer til to debataftener den 20.-21. marts 2018 i København og Aalborg. Formålet er: At blive klogere på danskernes holdninger og spørgsmål til EU-samarbejdet.

Erik Christensen (S), formand for Folketingets Europaudvalg, fortæller forud for arrangementerne: ”Jeg er glad for, at Folketingets Europaudvalg møder borgerne, hvor de er. EU-politik er vigtigt for hele Danmark, og derfor skal vi lytte til alle”.

I København bliver 40 lokale borgere budt inden for på Christiansborg, hvor de skal debattere med EU-ordførerne: 

  • Peter Hummelgaard Thomsen (Socialdemokratiet)
  • Rasmus Nordqvist (Alternativet)
  • Jan E. Jørgensen (Venstre)

 I Aalborg får borgerne mulighed for at diskutere med EU-ordførerne:

  • Rasmus Nordqvist (Alternativet)
  • Søren Søndergaard (Enhedslisten)
  • Claus Kvist Hansen (Dansk Folkeparti)

Europaudvalget vil have alle i snak

Erik Christensen og de øvrige medlemmer af Folketingets Europaudvalg har tidligere mødt debatlystne danskere til en snak om aktuelle udfordringer i EU. Senest i efteråret 2017 på Sjælland og Fyn. For formanden er det nemlig vigtigt at besøge hele Danmark:

”Mine kolleger og jeg vil lytte og bruge borgernes input aktivt i vores arbejde, fordi de beslutninger, som vi træffer i Folketingets Europaudvalg, har store konsekvenser for alle danskere. Derfor er det vigtigt, at vi får input fra så store dele af befolkningen som muligt – ligegyldigt hvor de bor”.

Deltagerne til borgerdialogmøderne er udvalgt, så de repræsenterer den danske befolkning. Det er derfor ikke muligt at tilmelde sig arrangementerne som borger.

Pressen kan kontakte Anders Hulgreen Jensen på tlf. 61623707 for adgang.

Senest opdateret: [04.05.2018]
Sideansvarlig: Anders Hulgreen Jensen

Spørgsmål & svar


Søg i alle spørgsmål og svar
Stil dit eget spørgsmål

Stil dit eget spørgsmål til EU-Oplysningen. Vi svarer som udgangspunkt inden for 24 timer.

Ring til os på
Tlf: +45 3337 3337
Stil os et spørgsmål
Bestil publikationer fra EU-Oplysningen
Følg os på Facebook
Følg os på Twitter
Folketingets cookiepolitik