Tjek om det land, du skal rejse til, bruger euro. Følgende lande er en del af eurområdet: Belgien, Cypern, Estland, Finland, Frankrig, Grækenland, Irland, Italien, Letland, Litauen, Luxembourg, Malta, Holland, Portugal, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Tyskland og Østrig samt de fire små selvstændige stater Andorra, Monaco, San Marino og Vatikanstaten. Montenegro og Kosovo bruger i praksis også euro som deres valuta, selvom de ikke er med i EU og ikke har en aftale med EU om at bruge euro som nationalmøntenhed.
Rejser du til et af de såkaldt oversøiske territorier, som er et område med en særlig forbindelse til et EU-land, skal du undersøge de specifikke regler for netop det sted. For eksempel anvendes euroen på øerne Fransk Guyana, Guadeloupe, Martinique, Mayotte og Réunion.
Du kan veksle dine danske kroner til euro i banken, før du rejser. Du kan også hæve euro i nogle hæveautomater i Danmark. Nedenfor kan du regne kursen ud på de penge, som du vil veksle. Kursen mellem danske kroner og euro ændrer sig ikke særlig meget, da kronen er bundet til euroen - det kaldes fastkurspolitikken.
Har du kreditkort, kan du også hæve euro i hæveautomater, når du er i udlandet. Du kan også betale direkte med kort i mange butikker i udlandet. Vær dog opmærksom på, at der kan være forskellig tradition for, hvor mange steder man kan betale med kort.
Rejser du til et land, som ikke er et euroland, kan du sommetider betale med euro alligevel. Dette gælder især inden for EU. Du skal blot være opmærksom på, at kursen oftest er mindre fordelagtig end i eurolandende.
Du kan undersøge, hvilken valuta et bestemt land anvender, på denne side: